USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Yleiset ohjeet

Luotettavaa tietoa sydänterveydestä löytyy esimerkiksi Sydänliiton sivuilta https://sydan.fi/.

Lisätietoa EKG:sta ja sen käytöstä sydänsairauksien tunnistamisessa löytyy esimerkiksi näistä linkeistä:
https://www.terveyskirjasto.fi/snk03211/sydansairauksia-joissa-ekgsta-on-hyotya
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/asiantuntijat/terveys/mita_kertoo_ekg
https://www.kaypahoito.fi/hoi50036

Yksityiskohtaisempaa tietoa ammattilaisille ja enemmän asiaan perehtyneille löytyy näistä linkeistä:
https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2021/4/duo16077 urheilijan EKG
https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2021/21/duo16515 urheilijan myokardiitti
https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2021/1/duo15993 EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti
https://www.duodecimlehti.fi/duo14342 Eteisvärinän seulonta
https://www.duodecimlehti.fi/duo92731 Kammiolisälyöntisyys
https://www.duodecimlehti.fi/duo10889 Sydämen lisälyönnit
https://academic.oup.com/eurheartj/article/42/5/373/5899003 Eteisvärinän diagnosointi

Unohtuneen salasanan voi nollata osoitteessa https://www.beat2phone.net/reset-password. Syötä käyttäjätunnuksesi sivulla olevaan tekstikenttään ”Your user ID”, niin järjestelmä lähettää tunnukseesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen kertakäyttöisen koodin, jonka avulla voit asettaa uuden salasanan. Jos et muista käyttäjätunnustasi, voit tilata sen sähköpostiosoitteeseesi sivulla https://www.beat2phone.net/reset-password/RemindEmailForm.

Sovelluksen iOS-versio v2.4.4 ei tue uusien ammattilaisprofiilien luomista. Ammattilaisprofiilin voi kuitenkin palauttaa sovellukseen pilvipalvelusta.

iOS-versio sovelluksesta ei näytä sensorin MAC-osoitetta sensorilistalla, kun sensoriin yhdistetään sovelluksessa. Sen sijaan käytetään Applen omintakeista ID:tä. Varmista, että vain yksi sensori on aktiivisena ja Bluetooth-kantaman sisällä, kun yhdistät sensoriin iOS-sovelluksella.

Sensorissa on magneetti latausalustan kontrollointia varten.
Varoitus: Älä vie Beat2Phone ECG -sensoria lähemmäs kuin 3cm etäisyydelle tahdistimesta. Sensorissa on magneetti. Tahdistin saattaa siirtyä asynkroniseen tilaan voimakkaan magneettikentän vaikutuksesta. Normaali toiminta yleensä palautuu, kun magneettikenttä poistuu.
ICD-tyyppiset tahdistimet saattavat lopettaa toimintansa kokonaan voimakkaan magneettikentän vaikutuksesta.

Hyvä asiakas,

Julkaisimme 19.5. uuden version Beat2Phone ECG -mobiilisovelluksesta. Samalla julkaisimme uuden version sensorin laiteohjelmistosta (firmware). Uusi mobiilisovellusversio vaatii toimiakseen tuon uuden laiteohjelmistoversion, ja ilman sitä mittauksessa saattaa esiintyä ongelmia. Suosittelemme kaikkia käyttäjiä lataamaan uuden sovellusversion ja päivittämään sensorin laiteohjelmiston.

Sensorin laiteohjelmiston päivittäminen tapahtuu näin:
1. Päivitä Beat2Phone ECG -mobiilisovellus. Tarvittava versio on 2.4.4.
2. Varmista, että sensorin akku on mahdollisimman täyteen ladattu (suositus vähintään 50%). Jos akku on lähes tyhjä, päivitystä ei voi tehdä.
3. Käynnistä Beat2Phone ECG -sovellus mobiililaitteesta. Jos sinulla on mittaus käynnissä, lopeta mittaus. Jos sensoria ei ole yhdistetty, yhdistä sensoriin. Varmista, että sovellus on aloitusnäkymässä.
4. Ota sensori pois laturista. Laita se esimerkiksi pöydälle tms., ja varmista, että mobiililaitteesi on riittävän lähellä sensoria.
5. Odota noin minuutti. Mobiilisovelluksen pitäisi nyt ilmoittaa, että laiteohjelmistopäivitys on saatavilla.
6. Käynnistä päivitys valitsemalla ”aloita päivitys”. Päivitys kestää muutaman minuutin.
7. Odota että päivitys on valmis.

Sovelluspäivityksessä korjattiin joitakin bugeja erityisesti mittausten poistamiseen ja pilvisynkronointiin liittyen. Laiteohjelmistopäivityksen tarkoitus on parantaa tiedonsiirtoa sensorin ja mobiililaitteen välillä. Päivitys mahdollistaa sensorin käyttämisen nyt myös iOS-laitteilla, mikä ei aikaisemmin ollut mahdollista.

Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuneesta haitasta.

Terveisin,
VitalSignum Oy
[email protected]

Miten säädän vyön oikealle kireydelle?

Mittaa rinnanympäryksesi rintojen/rintalihasten alta. Säädä vyö niin, että se on selvästi lyhyempi kuin mittaamasi rinnanympärys. Vyön tulee olla kireällä, jotta elektrodikontakti ihoon on hyvä. Jos vyö on liian löysällä, ekg-signaali on huonolaatuista.
Esimerkkejä sopivasta vyön pituudesta:
80cm rinnanympärys – 65-68cm vyön pituus
100cm rinnanympärys – 72-77cm vyön pituus
130cm rinnanympärys – 84-93cm vyön pituus

Vyön säätömahdollisuudet riittävät, jos rinnanympäryksesi on noin 78-145cm. Alempana on ohjeet vyön lyhentämiselle ja pidentämiselle säätömahdollisuuksien määrittämien rajojen ulkopuolelle.

Miten voin lyhentää vyötä?

Lyhentääksesi vyötä 65cm lyhemmäksi, tee vyöstä lenkki (A) ja vedä se säätöklipsin (B) läpi, jotta vyön pituus (L) pienenee. Kiinnitä lenkki (A) esimerkiksi hakaneulalla (C), jotta se pysyy paikallaan.

Miten voin pidentää vyötä?

Pidentääksesi vyötä 93cm pidemmäksi, ota sopiva pala kangasnauhaa, taita se kahtia (A) ja kiinnitä se hakaneulalla siihen vyön päähän, jossa on lenkki.

Ongelmatilanteen sattuessa on helpointa laittaa viesti osoitteeseen [email protected] Asiantuntijamme vastaa viestiin mahdollisimman pian. Ongelman tunnistamisen ja ratkaisemisen nopeuttamiseksi suosittelemme lähettämään meille seuraavat tiedot, jos mahdollista.

Mahdollisimman tarkka kuvaus ongelmasta.

Onko käytössä Android- vai iOS-laite?

Tarkempi puhelinmalli. (esim. Samsung Galaxy S10 tai iPhone 10)

Android/iOS käyttöjärjestelmäversio. (Tämän näkee puhelimen asetuksista, yleensä kohdasta ”Järjestelmä”.)

Käytössä oleva Beat2Phone ECG -sovellusversio. (Tämän näkee sovelluksen aloitusnäytöstä, esim. V2.4.3)

Sensoriversio, Beat2Phone Sensor vai Beat2Phone ECG Sensor? (Tämän näkee sensorin takana olevasta tarrasta.)

Onko pilvipalvelu käytössä ja pääseekö siihen kirjautumaan?

Sovelluksessa käyttämäsi käyttäjätunnus. (Tämän näkee sovelluksen aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta avautuvasta profiilivalikosta.)

Jos haluat nopeasti poistaa kaikki käyttäjätiedot ja mittaukset mobiililaitteestasi, voit poistaa Beat2Phone ECG -sovelluksen ja asentaa sen uudelleen. Jos käyttäjätiedot eivät poistu tällä tavalla, Google on varmuuskopioinut sovelluksen tiedot pilveen ja palauttaa ne sieltä. Tämän ominaisuuden voi ottaa pois päältä puhelimen asetuksista. Asetus on löytyy yleensä kohdasta ”varmuuskopiointi ja palautus” nimellä ”asetusten ja sovellustietojen automaattinen palauttaminen”. Asetuksen nimi riippuu hieman puhelimen mallista ja käyttöjärjestelmäversiosta.

Monissa mobiililaitteissa on normaalisti päällä tehokas virrankulutuksen optimointi, joka sammuttaa sovelluksia, jotka eivät ole aktiivisessa käytössä. Tämä virranhallintaominaisuus saattaa joskus sammuttaa myös Beat2Phone-sovelluksen, jolloin mittaus katkeaa. Yleensä mobiililaitteen virranhallinta-asetuksista pystytään vaikuttamaan tähän. Kaikista parhaan mittaustuloksen saa, kun mobiililaitetta ei mittauksen aikana käytetä muuhun kuin mittaamiseen. Jos sovelluksen pitää aktiivisena ja puhelimen latauksessa, mittausvarmuus kasvaa entisestään. Pitkän mittauksen aikana kannattaa välillä tarkistaa mobiililaitteesta, onko mittaus vielä varmasti päällä.

Beat2Phone ECG -mittarilla voidaan tehdä vähintään 24 tunnin mittaus ja jopa 48 tunnin mittaus, jos akku on täyteen ladattu.

 • Beat2Phone ECG -mittarin voi resetoida/palauttaa alkutilaan laittamalla se latauslaitteeseen ja ottamalla sen hetken päästä pois latauksesta.
 • Joissain puhelinmalleissa päällä olevan Wi-Fi yhteyden on huomattu häiritsevän mittausta.
 • Joissain puhelinmalleissa puhelin ei löydä mittaria, ellei sijainti ole päällä. Tarkista, että puhelimen sijainti on asetettu päälle puhelimen asetuksista.
 • Muista kostuttaa pannan elektrodit ja tarkistaa kireys signaalin laadun parantamiseksi
 • Jos mittausten tallentamisessa tai pilvipalveluun latauksessa on ongelmia, kannattaa tarkistaa puhelimen tallennustila asetuksista. Jos tallennustila on vähissä, mittauksia ei välttämättä voida tallentaa oikein.
 • Jos sovellus ilmoittaa ”jokin meni vikaan”, kun salasanaa tai käyttäjätunnusta yritetään kirjoittaa, kannattaa tarkistaa onko mobiililaitteesi yhdistettynä internettiin. Verkkoyhteyden puuttuminen aiheuttaa ongelmia sovellukseen kirjautumisessa ja mittauksissa.

Beat2Phone ECG -pilvipalvelu löytyy tästä osoitteesta: https://www.beat2phone.net

Beat2Phone ECG -pilvipalvelun käyttöohjeen löydät käyttöohjesivulta

Beat2Phone tuotteen mukana tulevan pannan pituus on.

Pannan pituus:
– Kiristämättömänä pannan pituus: 65 – 90 cm
– Sopivasti kiristettynä: 74 – 115 cm

Käyttöohjeet löytyvät käyttöohjesivulta >>

Beat2Phone ECG -sensorissa on ladattava akku, joka ladataan latauslaitteessa. Latausaika on noin 1 tunti.

Beat2Phone ECG -sensori latautuu latauslaitteessa noin tunnissa.

Joissakin puhelinmalleissa puhelimen sijainti täytyy olla asetettuna päälle, jotta sensoriin voidaan yhdistää.

Varmista sovelluksen asetuksista, että käytettävä sensori on valittu sovelluksessa. Kokeile katkaista yhteys sensoriin valitsemalla asetuksista ”Unohda sensori” ja yhdistä tämän jälkeen uudestaan sensoriin. Jos tämä ei auta, kokeile käynnistää mobiililaitteen Bluetooth-yhteys ja Beat2Phone ECG -sovellus uudelleen. Jos tämäkään ei auta, kokeile käynnistää mobiililaite uudelleen. Viimeisenä vaihtoehtona käynnistä sensori uudestaan laittamalle se hetkeksi lataukseen.

Beat2Phone ECG -sovellusta ei ole testattu kaikissa puhelimissa tai tableteissa, mutta sen pitäisi toimia ongelmitta suurimmassa osassa uudehkoja Android- ja iOS-laitteita.

Seuraavissa laitteissa sen on havaittu toimivan hyvin:
Puhelimet:
Android:

 • Google Pixel 3a
 • Google Pixel 1
 • Honor 8s
 • Huawei Honor 20
 • Huawei P20 Lite
 • Huawei Y5
 • Motorola Moto G 8 Power (Tässä puhelinmallissa Wifin täytyy olla kytkettynä pois päältä mittauksen aikana)
 • Nokia 2.4
 • Nokia 6.1
 • Nokia 6.2
 • Nokia 7 Plus
 • Nokia 7.2
 • Samsung Galaxy A10
 • Samsung Galaxy A70
 • Samsung Galaxy A42
 • Samsung Galaxy A21s
 • Samsung Galaxy S7 Edge
 • Samsung Galaxy S8
 • Samsung Galaxy S9
 • Samsung Galaxy S10
 • Xiaomi Mi 9
 • Xiaomi Redmi Note 7

iOS:

 • iPhone SE
 • iPhone 6s
 • iPhone 12 Pro max

Tabletit:
Android:

 • Samsung Galaxy Tab A
 • Samsung Galaxy Tab S5e
 • Lenovo Tab M8 HD

iOS:

 • iPad Mini

Seuraavissa laitteissa Beat2Phone ECG -sovellus ei toimi kunnolla (Bluetooth-ongelma):

 • Huawei Honor 7, 8, P10 Lite, Media Pad M3, P20 Pro
 • Lenovo Yoga TAB3 Plus (YT-X703L), Android 6.0
 • OnePlus5, Android 7.1
 • Samsung Galaxy S10e

Pikaohjeen löydät käyttöohjesivulta >>